Begin Jouw Avontuur in de Wereld van Radioamateurisme!

Doe mee met het ON3 basisexamen voor radioamateurs en ontgrendel een wereld van communicatie, innovatie en gemeenschap.

Begin Jouw Avontuur in de Wereld van Radioamateurisme!

Doe mee met het ON3 basisexamen voor radioamateurs en ontgrendel een wereld van communicatie, innovatie en gemeenschap.

Ben je gefascineerd door technologie? Zoek je naar een hobby die zowel uitdagend als lonend is? Dan is radioamateurisme de perfecte keuze voor jou!
Deze basisopleiding geeft u een initiatie en basiskennis in de boeiende wereld van het radioamateurisme en heeft tot doel je klaar te stomen voor de praktische en theoretische proef voor het verkrijgen van een basisvergunning als radioamateur (Erkende vergunning door het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie).
Tijdens deze basisopleiding zullen we naast het verplichte leerprogramma ook proberen de verschillende disciplines en technieken te overlopen. Je mag deze opleiding dus beschouwen als een start en wegwijzer; daarna beslist je zelf welke richting u binnen onze brede hobby wenst te bewandelen.

Met een ON3 basislicentie open je de deur naar:

Technische vaardigheden ontwikkelen:
Leer de basisbeginselen van radiotechnologie, van het opzetten van je eigen station tot het onderhouden van communicatiesystemen.

Globale communicatie:
Maak verbinding met mensen over de hele wereld en ervaar hoe grenzen vervagen wanneer je de luchtgolven verkent.

Noodcommunicatie:
Draag bij aan je gemeenschap door een cruciale rol te spelen in noodcommunicatienetwerken tijdens noodsituaties.

Eeuwige vriendschappen:
Sluit je aan bij een wereldwijde gemeenschap van gelijkgestemde individuen die jouw passie voor technologie en communicatie delen. Het leuke tussen de radioamateurs is dat we allemaal dezelfde passie delen en dat we iedereen vooruit willen helpen binnen dit technisch domein.

Geen voorafgaande technische ervaring? Geen probleem!

Het ON3 examen is ontworpen voor beginners, met een focus op de basisprincipes die je nodig hebt om met vertrouwen te beginnen. Onze ondersteunende gemeenschap en toegankelijke opleidingsmiddelen zorgen ervoor dat iedereen, ongeacht de achtergrond, kan slagen. Je hoeft dus geen technisch diploma of achtergrond te hebben. Twaalfjarigen hebben onze cursus al met succes gevolgd.

Waarom wachten?

De volgende examensessie is binnenkort, en dit is jouw kans om deel uit te maken van iets groots.

Neem contact op met contact@racoo.be om u in te schrijven.